Archiv

Prosinec 2022

    29.12.2022

    Konečně slíbené fotky z předvánočních hor s rodinou v Rakousku. Vyznavači lyží to takto dělají, že ještě před sezonou vyrazí někam výše do ciziny. Drahá sranda, ale stojí za to. Měli jsme štěstí, sníh byl a počasí vyšlo. Ubytování také stylové skvěle vybavené. Nejvíce mě dostaly opravdu dřevěné zásuvky a vypínače. Jednou jsem udělal vedle běžek vyjímku a svezl na snowboardu. Ten den vyrazili do středika Mölltaler, kde se dalo na ledovec až do 3200m. Vše naštěstí bez zranění. Za rok to pravděpodobně zopakujeme. Mlaďochy už asi na nic jiného společného nenalákáme.

    23 31 10 12 47 52 65 68 76 86

    + další fotky zde


    26.12.2022
    Štěpánský běh Čáslav

    Po dlouhé době závod. Šlo na Štěpána v Čáslavi o tradiční běh na necelých 5km. Absolvoval jsem ho v roce 2014. Pohled na tenkrát předvedený výkon byl překvapení. Přesněji o téměř 2 minuty rychlejší než aktuální (18:57min 11./5.místo). O to ale vůbec nešlo. Hlavním bylo otestovat koleno, které se stále lepší a konečně trochu vytrávit Vánoce. Nejrychlejším Jana Pilařová (19:14min) a Michal Šmahel (14:46min).
    Další běh pravděpodobně kolem Silvestra. Asi zůstaneme doma, protože bohužel i na horách slezl téměř veškerý sníh. Brzy fotky z povedených hor s rodinou v Rakousku.

    + výsledky


    16.12.2022

    Pozvánka na Štědrodenní běh Úvaly. Absolvujeme v konverzačním tempu hodinové kolečko v Klánovickém lese. Sraz tradičně v 10h na lávce přes Výmolu pod školou.

    Štědrodenní běh Úvaly 2022

    14.12.2022

    Spuštěna žádaná TERMÍNOVKA 2023, s ostatním na horní liště těchto stránek. Po kliknutí na akci s přesměrováním přímo na ní. Postupně bude doplňována. Stále zůstávám u osvědčeného systému:

    Účast: R - registrace | Z - zaplaceno | ? - pravděpodobná neúčast | Ú - pravděpodobná účast
    Priorita: nízká | střední | vysoká


    13.12.2022
    Maraton Praha - Dobříš

    Rozhodnutí absolvovat tréninkově běžecký maraton Praha - Dobříš padlo až den předem navečer. Ještě ho nešel a vůbec nelitoval. Uteklo to totiž neskutečně. Hlavně díky pěkné profilově celkem těžké trati a pohodovým spoluzávodníkům, se kterými vždy prohodil pár slov. Také pomalý začátek s věrným parťákem Láďou byl dobrou volbou.

    1 2 3 4
    Do kopců na pohodu chodil, na občerstvovačkách na chvilku stavěl a doplnil. V cíli za pomalých 4:40h vůbec neřešil. Nejrychlejšími Ondra Fejfar (2:53h, na fotce ve žluté vestě) a Eugenia Boffo (3:34h).
    Maraton mi splnil plán více otestovat nohu a dát nějaký delší běh. V kombinac s běžkama chci takto objemově trénovat přes Vánoce. Slušně napadlo, takže už se běžkovat dá. Díky předpovídané zimě sníh snad vydrží i v našich podmínkách.

    + výsledky


    5.12.2022
    KOLOBĚH ŘÍP-PRAHA

    V sobotu s manželkou povedený oblíbený koloběh na trase Říp - Praha. Letošní ročník byl celkem těžký, díky čerstvě napadlému sněhu na nezmrzlý podklad. Náš čas 3:46h stačil ve slušné konkurenci na celkové 16.místo, 7. v katerorii partnerů. Janu musím opět pochválit, poctivě makala na úplné hraně. Jen jí musím trochu vyčíst špatně zvolené silniční boty. Prvními v cíli a obhájili organizátor Martin Gabla s Bárou Jíšovou (3:07h). Nechyběla ani pozávodní sauna s ochlazováním ve Vltavě. Noha místy stávkovala ale přežila. Za rok stopro znovu. Snem zůstává to jednou absolvovat s dcerou Majdou, kterou momentně nemáme doma. Je do maturity na anglické škole v Dánsku.

    0 2 3 4 5 7

    + odkaz na podrobné výsledky


    1.12.2022

    Výsledky magnetické rezonance kolene "docela" dobré. Naprasklý meniskus na celkem příznivém místě a natržený přední křížový vaz. Druhé na tom také není nejlépe. Vše jednoznačně z přetížení. Do Vánoc přímo do něj výživa + silná 3 měsíční kloubní kůra. Začátkem ledna znovu MR, když to tam dál bude, tak artroskopie.


Ondrateply.cz

Návštěvnost

TOPlist