Archiv

Leden 2020

  • 31.1.2020

    Dnes ráno jsem si v závěru plaveckého tréninku nechal změřit 50m prsama. Cíl pod 40s (39,8s) se mi povedl naplnit. Čas jsem opět zapsal do plaveckých segmentů TTT PARTY.
    Víkend proběhne ve znamení běžek. V Orlických horách pojedu v rámci SKITOUR sobotní skejt i nedělní delší klasiku.
  • 30.1.2020

    Jilemnická 50ka očima manželky

    V týdnu před Jilemnickou 50 přišel Ondra s nápadem, že vyrazíme na závody již v sobotu ráno. O víkendu hlásili inverzní počasí, takže nahoře bude krásně a dole zima. To se přece musí využít! Ráno splníme svoji rodičovskou povinnost (odvezeme Majdu na plavecké závody do Mladé Boleslavi) a ještě stihneme sobotní kratší skejt na ošahání trati před nedělí. Na to nešlo říct ne :-)

    V pátek jsem se vydala s Majdou na plavčo, že se jako vždy projdu a zaplavu, večer skočím s holkama na skleničku a v sobotu ráno vyrazíme. Už při procházce se zdálo být něco špatně, byla mi stále zima. K tomu bolela noha - asi namožené vnitřní stehno. Ale z čeho? Dovezla jsem Majdu domu a místo pařby provázela jediná myšlenka zalézt do postele. Celá noc probíhala ve znamení zimnice nebo horkost. Ráno, po 10 hodinách neklidného spánku, jsem se rozhodla s Ondrou jet.

    3 15

    Na Mísečkách jsme otestovali lyže a mázu pro nedělní klasiku. Podle plánu přihlásili 8 (já) a 23km (Ondra) skejtem. To bych sama neudělala ani za kus žvance. I když bych šla nejraději spát, běžěla jsem jak o život. Doběhla na chvostu startovního pole, před deseletiletou holčičkou a ještě větším zoufalcem než já. Pravděpodobně se na mé výkonnosti a neduhách projevilo nedávné darování krve.

    12

    Po večerní romantické procházce při západu slunce jsme zaplatili šílené tři stovky za parkovistě a jeli do Jilemnického bazénu. Zase mi byla šílená zima, tak volila jen saunu. Tam nikdy nechodím a vím proč. To byl zážitek! Samí muži, kteří se nestydí ukázat vše. Sedla jsem si do koutku zahalená po krk v prostěradle a tvářila se, že tam vůbec nejsem. Když jsem chtěla být hrdinka a skočit do chladícího bazénku, byl plný saunařem, který tam asi usnul. Studená sprcha ale stačila.

    10 14

    Konečně jsme zaparkovali naše auto to pusté uličky, kde jsme v něm přespali. Po 10 hodinách neklidného spánku se cítila o trochu lépe. Ondru po předzávodním čaji a koláčku vyprovodila na start nedělní 38km klasiky na pět kol. Stihla mu zamávat do druhého a vyrazila na svých 23km. Ty startovaly v 10:30h, 30min po hlavním závodu. Již první kolo ze tří bylo jasné, že loňský úspěch (první místo v kategorii) neobhájím. Do každého kopce, a že jich tam ti biatlonisti mají, jsem se šourala bez energie. Cílový čas pod dvě hodiny považuji za svůj víkendový úspěch.

    Tato závodní zkušennost mi ovšem ukázala jednu zásadní věc. Všechno se dá rozhýbat. V pondělí mi již noha mírně splaskla a bolest ustupovala. Na středečním sonu, kam mě doktor poslal, jsem si přidala jak hypochondr.

    Běžkám třikrát hurá.

    + výsledky a dalších pár fotek
  • 28.1.2020

    sop-logo Majda v sobotu absolvovala první letošní plavecké závody v Mladé Boleslavi. Jednalo se o 1.kolo MČR družstev Středočeského kraje. Šla její nejsilnější znaky a 100m motýlem. Nejlépe se ale předvedla ve štafetě na 4x100m VZ, kde její oddíl SOP Kolín bral bronz. V jejím úseku si na 100m VZ udělala maximum 1:07,2min! Moc plavání v poslední době nedává, takže jsem to nečekal. Potvrdila, že po horách je vždy ve formě. Je ale rozhodně kam se posouvat.

    distancevýsledekumístění
    4x100m VZ4:14,5min3
    100m M1:21,5min15
    200m Z2:24,4min11
    100m Z1:15,6min12
    + podrobné výsledky

    V pátek jí čekají další atletické halové závody, kde se představí na 800ce. Termínovku jí zatím nepíšu. Akce plánujeme po vzájemné domluvě na poslední chvíli. Hlavně vydržet něco kvalitnějšího dělat :).
    Brzy o nedělní Jilemnické 50ce klasikou.
  • 25.1.2020

    Sobotní skejt v rámci Jilemnické 50ky za náma. Hlavní trať na 23km, krerou jsem absolvoval já, se jela na cca 8km okruhu na Horních Mísečkách. Jana si dala doprovodnou jednokolovou osmičku. Nejrychlejšími byli Michael Schütz (1:03h) a Kamila Bořutová (1:13h). Vše myslím proběhlo podle plánu za téměř ideálních podmínek. Stihli jsme i otestovat mázu před nedělní klasikou, kratší tůrku a bazén se saunou v Jilemnici.

    Jana - 8km - 34:02min - 34.místo 10.Z
    já - 23km - 1:14:03 - 36.místo 10.M40
  • 24.1.2020

    1 2

    Fotky s městkého plesu u nás v Úvalech. Jednalo se v sobotu o jubilejní XX.ročník. S Janou jsme si ho nenechali ujít. Hlavně po dlouhé době připoměli tanec, někdy i základní krok. Byla to místy celkem dřina, vlastně další tréninková fáze :). V půlnoci jsem ale těžce odpadnul. Myslím, že Majdu v tanečních nepošlapu.

    O víkendu inverze, na horách tedy azuro. Překopal jsem kvůli tomu plán a s Janou jedeme vedle nedělní klasické Jilemnické 50ky (25ky) i sobotní skejt. Vše se odehraje na vysoko položených Horních Mísečkách, kde je dostatek sněhu. Tam jsem vlastně na lyžích strávil většinu Vánoc. Uvidíme, jak to na profilově náročné trati půjde.
  • 21.1.2020

    Dnes ráno, v rámci pravidelného plaveckého tréninku na Hostivaři, test na 400m VZ. Šel jsem jí ve slušné únavě v celkem pohodovém tempu za průměrných 5:36min. Cíl stlačit čas k pěti minutám stále v hlavě je. Cítím, že na to bude. Tuto trať půjdu na některém tradičním jarním aquatlonu. Čas jsem zapsal do plaveckých segmentů TTT PARTY.
  • 20.1.2020

    labska-vyzva

    Ještě jednou zmínka o stále popůlárnějším seriálu závodů Labská Výzva. Letos proběhne již čtvrtý ročník. Bohužel se díky nepřízni počasí neuskutečnila poslední říjnová zasatávka na Army duatlonu Milovice. Ten bude dodatečně 19.dubna včetně uzavření celého loňské bodování. Navíc započten do letošního ročníku. Všechny akce Labské Výzvy opět doporučuji. Jsou ideální příležitostí poprvé se postavit na start duatlonu, doprovodných běhů či triatlonu. Vše za rozumnou cenu, v pohodové nemasové atmosféře s dobrým občerstvením a organizací.

    Army duatlon Milovice - 19. dubna
    Duatlon Břehy - 26. dubna
    Duatlon Čelákovice - 17. května (24. května)
    Triatlon Brandýs - 14. června
    Pardubický triatlon - 23. srpna
  • 17.1.2020

    fotky kolem Vánoc ve Vítkovicích

    9 14

    15 6

    4 20

    25 27

    24 2

    + další zde
  • 16.1.2020

    Ještě před slíbenými idilickými fotkami kolem Vánoc ve Vítkovicích trocha z úplně jiného soudku. Na první pohled, obzvláště při prohlížení těchto stránek, vypadá vše naprosto dokonale. Za vším ale stojí spousta negativ: odříkání, dřiny, bolestí, neskutečných únavový stavů, zranění, psychiky .... . V poslední době si pokládám otázku: proč vlastně tak moc sportuji, často na úkor rodiny, volného času, koníčků ... Odpověď znám. V mém případě jednoznačná ojedinělá závislost na pohybu, při kterém se do těla vyplavují endorfiny. Jsou to takzvané hormony štěstí. Jejich až desetinásobně zvýšenou hladinu můžeme pozorovat v těle i půl hodiny po sportu. Pomáhají udržet zdravé sebevědomí, vyrovnávat a odbourávat stavy úzkosti, deprese, smutku a navíc navozují dobrou náladu. Potlačují také chuť k jídlu. Pro život jsou tedy naprosto nepostradatelné. Bez nich má tělo doslova abstinenční příznaky. Týká se to velmi malého množství populace. Je to ale jedna z těch lepších závislostí, jak doma říkám :).
    Na toto téma jsem před časem začal něco sepisovat. Jednou bych rád vydal autobiografickou knihu pod názvem Závislost na sportu.

    nohy

    takhle vypadají mé nohy 3 měsíce po Ultramanovi
  • 14.1.2020

    Rakouský Seefeld - ráj běžkařů

    4

    Další dlouho plánovaná běžkařská akce seriálu Visma Ski Classics za mnou. Šlo o rakouský KAISER MAXIMILIAN LAUF v Seelfeldu. Podmínky na celé 60km trati byly téměř ideální. Mazal jsem na stoupání myslím správně fialovou 53kou od Swixu. Vše kolem nemělo chybu. Naši organizátoři by se mohli učit. Zajetý čas 3:26h mi stačil na celkové 142.místo (18.M40). Zvítězil mladík Emil Persson (2:30h) a takticky chytře (vyvezla se při předjetí chlapama) Lina Korsgren (2:50h).

    18 17

    Z našich nejlépe pátá Katka Smutná (2:56h). V mužích na 30.místě legenda Standa Řezáč (2:33) kousek před Vencou Sedláčkem. Ten se v poslední době neskutečně zlepši. S Honzou Šrajlem ho považuji za naše nastupující jedničky.

    7 14

    Za zmínku stojí třetí místo Michala Franckeho na doprovodné 30km trati.

    31

    Začal jsem zvažovat účast na dalším ročníku. Není to daleko a startovné je také za přijatelných 75E. Všem, co si chtějí na běžkách zazávodit v zahraničí, doporučuji.

    18 19

    + výsledky a další fotky
  • 13.1.2020

    majda2019 Majda ve středu absolvovala první letošní atletické závody. Na veřejném klání žáků na Olympu předvedla po vánoční pauze průměrné výkony. Sama si vybral běžeckých 150m (21,45s) a 3kg kouli (7.09m). Tratě je potřeba bsolvovat pro nominaci na halový přebor Prahy. Na dalších už poběží její nejsilnějších 800ku. Momentálně tráví týden na horách v Herlíkovicích. Je tam opět s jejím plaveckým odílem SOP Kolín, za který snad bude dál plavat.

    + odkaz na podrobné výsledky atletických závodů zde

    Zítra o skvělých běžkách na sobotním Kaiser Maximilian laufu.
  • 9.1.2020

    kaiser2020 V sobotu absolvuji další dlouho plánovaný chybějící běžkařský lafu seriálu Visma Ski Classics. Půjde v rakouském Seelfeldu o KAISER MAXIMILIAN LAUF (60km klasika). Jedu na otočku, s jedním dnem přespání před v autě. Ihned po závodě domů.
    Dále u nás pojedu dle termínovky a hlavně sněhových podmínek každý týden něco. Převážně nedělní dlouhé klasiky. Když vyjde počasí, tak i sobotní skejt. V další sezoně pravděpodobně zavítám na italskou La Venostu (35km klasika). Ta by se měla jet opět v úvodu další sezony Vismy již 19.prosince 2020. Spoluúčastníky vítám.
    Běžecky je to bohužel kvůli stále tahající noze mizerné. Jen klušu a proti plánu na Pražský maraton improvizuji.
  • 8.1.2020

    Novoroční lampionový běh

    ttt logo

    Nedělní Novoroční lampionový běh na necelých 10km letos bez sněhu za 45:28min na 15.místě. Po těch běžkách to podle očekávání neběželo. Při pokusu o zrychlení navíc tahala noha, takže jsem to absolvoval těžce na pohodu. Povedenou akci opět zorganizovala TTT PARTA, jejíž hrdou členkou je manželka. Účastníci mohli absolvovat i poloviční a čtvtinovou trať. Právě 5km si dla Jana, která byla mezi ženami třetí. Pro vítězství si na hlavní trati doběhli Margarita Grigoryeva (47:33min) a Franta Schoval (35:11min). Opět jsem v bezkonkurenčním prostředí golfového hřiště v Hostivaři nenašel chybu.

    6 3

    + další pár fotek
  • 7.1.2020

    B5h - zimní běžkařská pětihodinovka v Jizerkách


    4 Letos ve dvojici (podmínkou) s výkonnostně podobným běžkařským parťákem Štěpánem H.. Byl to dobrý vytrvalostní trénink, který díky hledání kontrol opět rychle utekl. Najeli jsme 75km a posbírali 900 budů (nejvíce ze všech). Bohužel do cíle dorazili o 17min později, takže nás čekala 70ti bodová srážka. I přes to 830b stačilo na 7.místo. Skvělá akce za ideálních podmínek, při které jsme projeli místa, kam se moc často nevydáváme. Za rok stopro znovu.


    1 2

    + výsledky

    Večer jsme s Janou ještě stihli Novoroční lampionový běh na golfu Hostivař. O něm i vánočních Vítkovicích brzy.
  • 6.1.2020

    Konečně založena TERMÍNOVKA 2020, kterou brzy doplním o hlavní akce. Zůstávám u systému přiřazování priorit (nízká-střední-vysoká). Navíc s tradiční poznámkou: R - registrace | Z - zaplaceno | ? - pravděpodobná neúčast | Ú - pravděpodobná účast.
  • 5.1.2020

    Sobotní 30km běžkařská klasika v Bedřichově za náma. Krátkou 17,5km trať jela velmi slušně i Jana. Čas 1:29h jí dokonce stačil na 3.místo v kategorii 40-49 let. Můj výkon byl přesně opačný než v pátek. Soustředil jsem se na start a vlezl do druhé řady hned za eliťáky. Do prvního stoupání za stadionem najížděl snad kolem 10.místa. Hned se ale kolem mě soupažisti prohnali. Mazal jsem na odraz. V kopcích vždy nasadil pomalejší ale úspornější stříďák. Lyže celkem jely. Konec se mi povedl trochu zmáčknout. Celkové 38.místo (10.v M40-49) za 1:53h je trochu za očekáváním. Nejrychlejšími Václav Sedláček (1:23h) a Anna Kožíšková (1:51h). Zítra závěrečná orientační pětihodinovka.

    + odkaz na podrobné výsledky nočních běžek zde
  • 3.1.2020

    1 2

    Páteční naplánovaný Bedřichovský night light maraton (běžky skejtem na necelých 30km) za 1:33:06h na celkovém 20.místě (5.M40). Klasicky mi bedna v kategorii odjela na pomalejším začátku. Po týdnu ve Vítkovicích v Krkonoších na běžkách se mi jelo nad očekávání dobře. Dále v sobotu večer ta samá trať klasikou. V neděli b5h (orientační běžky po Jizerkách na 5h).
    Bohužel momentálně neplním běžecký plán na maraton. Důvodem je stále bolavý přitahovač zadku. Jen chodím volně klusat, dost plavu a hlavně běžkuju. Snad něco připadne.

Ondrateply.cz

Návštěvnost

TOPlist