Archiv

Únor 2011

  • 28.2.2011 - Tak je to díky bohu za mnou. 258 ujetých kilometrů stačilo dokonce na druhej flek. Závod vyhrál s 283,8km bezkonkurenční favorit Tomáš Bek. Na začátku jsem byl něco málo před ním, ale poté si svoje prvenství s přehledem hlídal. Štěpán H. s Danem obsadili v týmech osmé místo. Ujeli naprosto stejnou vzdálenost jako já (60 x 4,3km kol). Musím hrozně moc poděkovat Davidovi, který se vydržel o mě starat celých 24 hodin a hlavně nám zajistil odvoz a přívoz autem na né zrovna blízký závod v Jeseníkách. Lyže, které mi pravidelně mazal, byly základem úspěchu. Nesmím zapomenout na manželku, která také hojně vypomáhala. V závěru závodu se mnou objela nějaké to kolo a udržela mě tím doslova při životě. Včera po dojetí jsem chtěl běžky zlomit a zahodit. Dnes už jsem se (po vydatném spánku) snad dostal z nejhoršího a začínám přemýšlet o dalších závodech. Pravděpodobně aguatloně v Liberci 13.3., co přijedu letos asi z poslední dovolené s rodinou v Itálii a Krkonošské 70ce, na kterou zatím nemáme kompletní družstvo.

    Diplom a medaile - Kudrnovská 24ka běžky 2011

  • 25.2.2011 - Termínovka zápasů házené jarní sezony Společné regionální ligy:

    Sokol Úvaly - L.Vršovice A - Ne 10.4. 17h
    Sokol Úvaly - Slavia A - Ne 17.4. 17h
    Kutná Hora - Sokol Úvaly - Ne 1.5. 10:30h
    Wendy Mělník - Sokol Úvaly - Ne 8.5. ?h (nebudu - Pražský maraton)
    Libčice n. Vlt. - Sokol Úvaly - So 14.5. 14h
    Sokol Úvaly - Zruč n.S. - Ne 22.5. 17h
    Sokol Úvaly - Ml. Boleslav B - Ne 29.5. 17h

    Skoro všechny zápasy se mi termínově hodí, ale abych pravdu napsal, zvažuji vůbec na nich účast. Po podzimním turnaji ve Vršovicích jsem měl výstup k převážně mladšímu osazenstvu družstva, ohledně návštěvy tréninků, z kterého si absolutně nikdo nic nevzal. Házená se totiž opravdu v šesti lidech průměrného věku okolo 35let (navíc bez brankáře bez házenkářských tréninků) hrát nedá. Teda dá, ale nejspíše beze mě. Mám v plánu, převážně nedělní čas zápasů, využít k plaveckému tréninku.
  • 22.2.2011 - Vrchol zimní sezóny se blíží. O víkendu jedu Kudrnovskou 24ku na běžkách. Dnes mi od organizátorů přišly pokyny a pravidla závodu. Zařekl jsem se, že budu celý týden odpočívat, ale nějak to nejde. Jak řikám: "motor musí stále běžet". Na závod jedu s docela slušnou podporou: David z házený (zajišťuje mi servis lyží), manželka (beru jí sebou, aby mě nelákala volná postel na pokoji v Paprsku, který se nám povedl objednat :) a samozřejmě jako psychickou podporu) a Štěpán s bratrancem Danem. Ty jedou ve dvojici v týmu pod názvem Hol Stars Team. Do celkových solo výsledků se ale započítavají časy jednotlivých členů týmu, proto do nich může Štěpán (taktika on 18h + Dan 6h) slušně promluvit. Loni se nám kategorii tým muži povedlo vyhrát s 360,8km. Závod jednotlivců je ale úplně o něčem jiným. Jdu do něho s taktikou jet si svoje tempo na přežití celých 24 hodin s minimem zastávek bez ohlížení se na soupeře. Můj cíl je 200km. Vše nad úspěch, pod neúspěch. Bude taky hodně záležet na podmínkách a tipu sněhu. Snad poleví ty holomrazy a nebude šílený vedro (nejelo by to), co na víkend hlásej. Raději jsem nakoupil hřejivé polštářky na jedno použití do bot a rukavic. Dokonce budou mít cestu poblíž a staví se děda Pepa s Hankou. Měli by dorazit v neděli, ale to už asi se mnou moc řeč nebude. Plánovaný start závodu je v sobotu v 11h, konec za 24h. Bude se nejspíše jezdit jako loni na cca 5km okruhu. Průběžné výsledky by měly být k nahlédnutí na www.kudrna.cz/24 a aktualizovány v sobotu v 18, 24h v neděli 7, 13h. Budu sebou (kvůli komunikaci s Davidem) vozit telefon, takže klidně pište vzpružující SMSky.
  • 19.2.2011 - Dovolená začala dost nešťastným pádem z kola na zimním duatlonu ve Žďáru. Neodhadl jsem namrzlou zatáčku, vlítnul do ní jako blázen a šel. Jednoznačně moje chyba. Bohužel mě urvaná přehazovačka nedovolila závod dokončit. Z odřenin a naraženin jsem se lízal celý týden. Takže z plánovaných bazénů byl pouze jeden až koncem týdne. Nechtěl jsem riskovat nějaký zánět, jako mě potkal nedávno. Zdemolované kolo mě děda ze Slovan přes týden odvezl do servisu, takže by mělo být začátkem týdne hotové. To bude asi zase ranec. O roztrhaných závodních věcech radši ani nemluvim.
    Ve středu jsem odběhl naplánovaný 6km běh ve Rtyni v Podkrkonoší za 24:23min (12.celkově, 5.kategorie). Běžely se čtyři 1,5km profilově náročná kola.
    Bohužel zítřejší Kašperská 30ka na běžkách byla pro nedostatek sněhu zrušena, takže už se asi před víkendovou 24kou na běžky stěží dostanu. Alespoň si od nich po týdnu pravidelného ježdění trochu odpočinu.
    Dovolená s rodinou proběhla v naprosté pohodě, až na téměř dvě přibraná kila. Kuchyni strejdy Jirky se nadalo odolat. Pravidelný pohyb byl, ale trochu jsem to čekal. Na zítra mám místo zrušených běžek naplánovaný dopolední spinning s posilovnou, odpoledne 30km výběh s bráchou do Klánovického lesa. Večer pak snad bazán v Podolí. Takže nabraná kila půjdou rychle dolů.
  • 10.2.2011 - Včera Zimní pohár Srch (běh na 9km) za 32.50min! Neuvěřitelné zlepšení téměř o minutu přisuzuji novým botám Mizuno Wave Precision 10, které mi ležely asi půl roku ve skříni a chodil jsem se na ně dívat. Žlutou barvou jsem udělal radost hlavně Majdě, která jí miluje. Hnedka, jak jsem dorazil (ještě po večerním spiningu na vyjetí) domu, šly staré závodní adidasky do popelnice. Nové Mizuna mi padly, jako by byly na míru. Taky asi proto, že jsem si nechal loni po Pečecké desítce nohy na běhátku přesně změřit a koupil podle jejich doporučení.
    Příští týden mám díkybohu dovolenou. Jedeme s rodinkou a Varvařovskýma, jako každý rok, na chatu do Dolního Dvora. V sobotu před odpoledním odjezdem ještě stíhám zimní triatlon ve Žďáru, který se bohužel opět pro nedostatek sněhu změnil na duatlon (běh5km-kolo15km-běh4km). Ve středu 16.2. od 16.30h si z chaty zajedu na blízký běh do Rtyně v Podkrkonoší (6km) o krále Jestřábích hor. Po příjezdu se v neděli chystám na Kašperskou 30ku (4.závod ski-tour běžky). Snad připadne ještě nějaký sníh.
  • 8.2.2011 - Ve ski-tour po neděli zatim na průběžném 28.místě. Včera večer jsem dal téměř dokupy a přihlásil družtvo na Krkonošskou 70ku pod názvem CK Úvaly. Startuje v sobotu 19.března ve Špindlu. Pětičlené družstvo máme zatím ve složení já + Štěpán H.(Čelakovice) + Petr R. (servis kol ČB) + Olda (bejk z Jablonce) + ?. Chybí nám pátý člověk. Případný zájemce (jedeme pod 6h!) se mi může ozvat na email (teplyo@centrum.cz).

    + doplněna termínovka o převážně závody Czechtriseries
    + do vybavení přidány Tréninkové válce
  • 7.2.2011 - 5 týdnů = 8 závodů, asi trochu přepálený začátek roku. Více než týden jsem se potýkal s nějakou virózou, na kterou nejsem v poslední době zvyklý. Chytil jsem jí asi od nemocných dětí. Takže jsem více závodil sám se sebou, než se soupeři. V číslech: sobotní aguatlon celkově na 38.místě (400m plavání za 6:43min + 5km běhu za 18.46min). Plavalo se v Praze Podolí. Startoval jsem z poslední šesté rozplavby, protože při prezentaci do kolonky "na který plavu čas" raději nic neuvedl. Takže naštěstí se mnou plavalo ještě pár horších plavců než já. 5 km se běželo na oválu na Děkance. Bylo to slušný psycho obkroužit těch 12,5 koleček. Naštěstí s čipy, takže člověk na tabuli viděl, kolik kol mu zbývá do cíle. Aguatlon vyhrál Přemek Švarc (dal mi v součtu přes pět minut) potencionální účastník Olympiády v Londýně 2012 v podobě triatlonu.
    Nedělní Orlický maraton (40km běžky klasicky) se změnil v boj o přežití. Večer před startem (mělo podle Aladina pršet) jsem na běžky natáhnul žlutý klistr, který se mi osvědčil v mokru na Zlaté lyži. Ale vše bylo jinak. Jen mrholilo a teplota se pohybovala jen mezi 3-4 stupni. Takže máza brala do kopce moc a naopak dolů to vůbec nejelo. Jelo se na dvě 20km kola. Doslova přežil na celkovém 82.místě za 2:44:37h. Snad zafunguje známé přísloví, kterého jsem se tento víkend držel "co tě nezabije, to tě posílí".
    Ve středu další kolo zimního poháru Srch (běh na 9km).
  • 4.2.2011 - O víkendu další dvojboj v podobě sobotního aguatlonu (400m plavání + 5km běh) v Praze Podolí. V neděli vyrážim na Orlický maraton (běžky klasika).

    + doplněny diplomy starší

Ondrateply.cz

Návštěvnost

TOPlist