Archiv

Únor 2022

  • 28.2.2022

    havel

  • 26.2.2022

    vs-logo Po velmi dlouhé době svižnější běh v rámci tradiční VŠ ligy v Modřanech. Jednalo se o doprovodnou 5km trať při půlmaratonu. Chtěl jsem otestovat, jak bude tělo s téměř absencí tohoto pohybu reagovat. Poctivý rozklus a povinné rovinky šly ztuha. Absolutně ale nic netahalo. Tento pocit dlouho při běhu nezažil. Na startu se nás sešlo kolem 30ti. Většina šla hlavní půlmaraton, který startoval 10min před námi. Čas 19:16min (5.místo) beru. Svižnější tempo slušně profouklo. Při běžkařských soupažích je to přeci jen více o síle a tepově daleko níže. Snad to bude přínosem pro zítřejšího Šumaváka (běžky 45km klasicky). Cestou jen běžecké kvality, absolutně bez klusání, zkusím jít od dubna po absolvování Nordena (běžky 220km Švédsko).

    + výskedky
  • 24.2.2022

    Těžký běžkařský víkendový trojboj za mnou. Po pátečních nočních běžkách, viz předchozí aktalita, šlo o sobotní Boboloppet (88km klasicky) v Jizerkách a nedělní Karlův běh (40km klasicky) na Božím Daru.

    boboloppet-logo 1 0

    Sobotní akce patří mezi mé nejoblíbenější, v termínovce tedy označena vysokou prioritou. Letos jsem se na ní dost soustředil, proto za poslední 2 měsíce najel slušnou porci kilometrů. Vlastně pořádně nic jiného nedělal. Jelo se mi bez jakékoliv krize na soupaža neskutečně dobře. Čas 5:10h jsem vůbec nečekal a beru ho všema deseti (33.celkově 4.klasika). Velmi tomu napomohly dobré podmínky, kdy po oblevě přimrzlo a vydrželo to celý den. Závodní lyže fischery 3D opět podržely. První skejtař Petr Marhoun za 4:15h, klasikou Michal Sedláček 4:22h! V ženách skejtem těsně Tereza Tužilová za 4:48h.

    2 5

    + výskedky

    Neděle na Karláku byla ze začátku tuhá. Vzal lyže na stříďák, abych rozložil zátěž více do nohou. Špatně namazal tuhým voskem (nedrželo to), takže opět celé na ruce. Rozjelo se mi to až v druhém kole. Na kvalitní čelo měl v cíli na 28.místě velikou ztrátu 27 minut. "Krátkou" 20km absolvovala manželka ve slušném čase 1:39h. V kategorii brala druhé místo. Po běžkách zpátky zabalit do Varů, procházka po kolonádě a rychle domů připravit se na klasický pracovní proces.

    11 8

    + výskedky

    Příští neděli další běžkařská akce. Půjde o Šumavák seriálu Stopa pro život. Postavím se na start nedělní dlouhé klasiky.
  • 22.2.2022

    0

    V pátek tradiční noční běžkařský závod v Jizerkách na 30km volnou technikou seriálu Skitour. Mám od jeho založení všechny účasti, takže přemístit se na něj z dovči z Varů byla povinnost. V týdnu toho podle plánu celkem dost najel. Čtvrtek dal jen něco kratšího svižnějšího s rodinou ve větrných Krušných horách a odpočinul. Cítil po dlouhé době formu. To se projevilo i na slušném výsledku.
    Po svižném startu se pohyboval ve skupině bojující o 5.-10. místo. Hlavně ve stoupání poodskakoval, ale vždy byl dojet. Finiš na Bedřichovském stadionu bohužel prohrál. Celkové 7.místo cítím jako momentání maximum. Odměnou za výkon bylo vítězství v kategorii 40+. Do celkového bodování připsal slušnou částku.

    1 2

    Na nočním skejtu nejrychlejším Václav Sedláček a Hana Rippelová. Po něm rychlá příprava lyží a zregenerovat před sobotním Boboloppetem, který také pravidelně jezdím. Letos na něj cílil.
    Skitour jinak pokračovala druhý den opět noční 30kou na totožné trati klasickou technikou. Na ní se sešlo daleko silnější startovní pole.

    + odkaz na výsledky zde
  • 21.2.2022

    Povedená dovolená v Karlových Varech za náma. Zakončena třemi závody: Night maratonem, Boboloppetem a Karlákem. Vše postupně v týdnu.
  • 14.2.2022

    jiz50 Na víkendovou Jizerku vyšlo počasí. Předvedl jsem na ní očekávaný výkon 2:39h (150.místo). Jela se mi celkem dobře. Do půlky spíš hákoval věrného spoluúčastníka Štěpána, kterému opět jely lépe lyže. Konec dojížděl nezvykle v osamocení.
    Nejrychlejšími Nygaard (1:56h) a Dahlová (2:12h), z Čechů Pliska (2:00h) se Smutnou (2:21h).
    Byla to organizačně vydařená akce. Po závodě slušné vyjetí. Celkem najeto téměř 100km. Stále to bylo úmyslně z plného tréninku. Tento týden mám v práci volno. Budu najíždět běžkařské kilometry ve východních Krušných horách. Švédský Nordense blíží.

    + výsledky
  • 7.2.2022

    0

    V neděli 40km klasika nakonec stříďákem. Rozhodnutí padlo až ráno díky slušné sněhové nadílce. Na poslední chvíli domazával 55ku, která byla dobrou volbou, ale ve vyšších polohách namrzala. V každém kole to musel oškrábnout.

    3 4

    Cíl proťal první s obrovským náskokem Václav Sedláček (2:11h), v ženách Kamila Bořutová (2:48h).

    1 2

    Můj čas 2:45h stačil na celkové 22.místo (12.M40). Po prvním okruhu se díky zadrženěmu tempu pohyboval kolem 30ky. Druhé kolo tuhnoucí lidi sbíral, což bylo motivující.

    6 7

    Povedený celkem náročný závodní víkend se spoustou najetých kilometrů kolem. Další neděli je opěvovaná Jizerská 50ka. Před ní do běžkařského tréninku zařadím nějakou kvalitu a před ní pořádně odpočinu, abych něco předvedl. Potřeboval bych přemrzlou tvrdou podmínku. To podle předpovědi vypadá.

    + odkaz na podrobné výsledky Orlického maratonu zde, který přilákal přes 500 běžců
  • 5.2.2022

    Dnešní 20km skejt na Orlickém maratonu na celkovém 10.místě (5.M40) nad očekávání. Jelo se mi hlavně ve stoupáních dobře. Před závěrečným 2km sjížděním dokonce byl na 7. pozici s celkem přijatelnou ztrátou na bednu. Přípravu lyží odfláknul a to rozhodlo. V závěru to jako Davidové na olympiádě nejelo. Zezadu ke mě přilítli 4 lidi, dokonce v mé kategorii, kteří mi ukázali o vteřiny záda. To trochu mrzí, protože si na všechny ve finiši věřil. Bylo to dobré profouknutí a ošahání trati na zítřek. Čekají nás klasikou stejné dva okruhy. Když podle předpovědi připadne, tak nakonec namažu na stoupání a pojedu stříďákem. Kopce jsou zde celkem prudké.
  • 4.2.2022

    B5h - zimní Bedřichovská pětihodinovka

    4 B5h, neboli Bedřichovská orientační pětihodinovka na běžkách. Leto bohužel opět ve virtuální podobě. Navíc rozdělana na dvě 3h části Souš a Bedřichov. Se Štěpánem (povinná dvojice) jsme absolvovali část Souš již minulý týden. Na plánovaný včerejší Bedřichov mi bohužel onemocněl, takže musel zaskočit další tréninkový parťák Filip. Po cestě zjistili, že poprvé najeli za Maliníkem, takže jsme to tam přes sjezdovku pro tučné body poslali. Myslím, že se nám to celkem povedlo. Díky sněžení to ale nic rychlého nebylo. Systém PlayMap, do kterého se výsledky vkládají, nám navíc těsně nezapočetl 31ku. O nic nejde, ani se netajíme naším promyšleným postupem. Do celkových výsledků se části budou sčítat, což se nás díky rozdílných sestavách netýky. Akce B5h končí tuto neděli. Zítra má po oblevě přimrznout, takže doporučuji to dát. Snad příští ročník už bude v klasické podobě, kdy se musí označovat kontroly a hlavně se vše řeší během závodu. Má to úplně jiný náboj. Virtuální podoba je přeci jen o výkonnostní dřině.

    1 2

    + odkaz na výsledky s postupy zde
    (náše názevy týmu: Triatlonisti Ondra + Štěpán a Triatlonisti Ondra + Filip).

    + odkaz na info o akci B5h zde

    O nadcházejícím víkendu se zúčastním v rámci Orličáku sobotního 20km skejtu i nedělní 40km klasiky.
  • 1.2.2022

    1 2

    Pravidelně chodím plavat do říčanského sportovního a kulturního centra Na Fialce. Při intervalech se startuje na přesný čas. Bojujeme tam s jeho měřením. Proto jsme se rozhodli finančně složit na plavecké hodiny, které tam chybí. Měly by na stálo viset na boční stěně a pro účely měření času sloužit. Jejich pořízení vyjde bez montáže na cca 15 tisíc. Případní zájemci o dobrovolný příspěvek se mi mohou ozvat na teplyo@centrum.cz nebo 602543781.

    3

Ondrateply.cz

Návštěvnost

TOPlist