Archiv

Leden 2022

  • 31.1.2022

    0 1

    Na Mísečkách se přes víkend na běžkách závodilo. I přes nepřízeň počasí ukázali organizátoři další akce seriálu Stopy pro život Jilemnické 50ky maximum. Být to za těchto podmínek kdekoliv jinde, tak je to zrušeno. Celému tomu pomohl neskutečně bytelný stan, který silné poryvy větru vydržel. V jedné chvíli dokonce vyskočily vstupní dveře. Vše ale dobře dopadlo a plánované závody proběhly. Jen byla asi správně zkrácená má nejdelší 48km klasika na 32km. Nakonec jsem toho nelitoval, protože to absolvoval podle plánu na soupaže. Vítr už tak pomalou stopu-nestopu rychle sněhem plnil a zpomaloval. Nejprudší pasáže běžel ve stromečku. Hole se taky bořily. Naštěstí jsem s sebou měl nástavce, kreré ještě rychle po rozjetí namontoval. Klasický střídavý styl měl myslím tentokráte výhodu.

    2 3

    Rozjel to celkem rozumně. Těžil z rovnoměrného tempa v druhém okruhu, kde několik tuhnoucích lidí předjel. V cíli za 2:04h na celkovém 18.místě (7.M40) ve slušné konkurenci. Po dojetí občerstvil a rychle vyrazil do dalšího okruhu za manželkou, která startovala na totožné trati 30min po mně. Svojí kategorii za 2:46h vyhrála. Nejrychlejším Jakub Pšenička (1:47h).

    Další běžkařskou akcí bude nadcházející víkend Orlický maraton konkurenčního Skitour. V sobotu se pojede tradiční 20km skejt, v neděli 40km klasika. Pravděpodobně tam vyrazím na celý víken a absolvuji oboje.

    + výsledky Míseček
  • 29.1.2022

    Dnešní naplánovaná běžecká desítka v Modřanech v rámci VŠ ligy za 41:11 minut. S lednovou kilometráží klusáním na 6min/km 70km jsem to ani nečekal. Rozběhnul s rezervou. V půlce otáčel přes 21min. Konec se mi povedl přitáhnout. S posledním kilometrem za 3:40 maximální skokojenost. Myslím, že to bylo dobré profouknutí před zítřejšíma běžkama. Svělý pocit, když při běhu nic nebolí. Za zmínku stojí vítězný čas 30:06min Damiána Vícha. Sám v celkem těžkých podmínkách, super výkon.
    Zítra na Mísečkách, v rámci běžkařského seriálu Stopa pro život, absolvuji klasikou tříkolovou 48km trať. Zkusím to opět na ruce.

    + výsledky
  • 24.1.2022

    0

    Krušnohorská nedělní běžkařská 30ka z plného tréninku.

    1 2

    Po svižném začátku jsem se rychle dostal do závodního tempa. Osmé celkové místo v méně nabitém startovním poli asi odpovídá momentální výkonnosti. Ztrátu 8 minut na vítěze beru.

    6 4

    Podle časomíry ve stejném čase čtvrtý v kategorii 40+. To si ale nemyslím. Cítil po dobrém finiši těsný náskok. Potvrdil mi to i přihlížející spoluúčastník Štěpán, který naší kategorii vyhrál a už více jak 2 minuty v cíli vydýchával. Přešel jsem to s chladnou hlavou. Brambor bylo a budou. Hlavním pro mě bylo, že jsem to poslední kilometr zmáčknul a sjel obrovskou ztrátu. Mimo závod navíc najeli slušnou porci kilometrů. Nejrychlejšími Pavel Janeček a Jana Jetmarová.

    7 8

    První akce Skitour se v náročných krušnohorských podmínkách povedla. Bohužel nepřitáhla tolik lidí. Dalším závodem seriálu bude v sobotu Karlovská 50ka v dalekých Beskydech. Zvážím účast až na poslední chvíli. V neděli dáváme s manželkou Jilemnickou.

    10 3

    + odkaz na výsledky zde
  • 17.1.2022

    3 4

    V sobotu to na běžkách v Novém městě nemělo chybu. Organizátor Stopa pro život uspořádal první letošní akci. Dokonale využil zázemí biatlonového areálu. Díky silným sponzorům dokonce děti startovné neplatily. Sněhu bylo jako všude málo, takže se vše odehrávalo na 2,5km i menším kolečku. Hlavní závod, který jsem absolvoval, se skládal ze dvou oddělených intervalových částí, 15km volně + 10km klasicky. Časové výsledky se pro celkové sčítaly. V mém případě to bylo 14.místo (4.M40-49) s přijatelným 8min odstupem na prvního Jardu Ehla. Na technicky velmi náročné trati jsem ztrácel při skejtu, hlavně se pral s technikou. Klasiku myslím vhodně absolvoval na hladkých lyžích na soupaže. Potřeboval bych to výrazně delší. Další akcí, kterou opět půjdu, má být tuto neděli Krušnohorská 30, tedy jestli tam dnes napadne.

    6 1

    + výsledky

    2

  • 15.1.2022

    Nezařezené fotky kolem tréninku a dalšího během roku archivuji. Níže ty nejpovedenější.

    10 15

    33 107

    53

    98 63

    72 74

    82 99

    76 101

    91

    94 83

    109 111

    + spousta dalších zde
  • 13.1.2022

    logo-skitour logo-stopa

    Běžkařská sezona běží v plném proudu. Kdo chce jezdi, tak si za sněhem dojede. Stále hlavně ve vyšších polohách se dá, je to na hraně na staré lyže. Naštěstí výhledově hlásí počasí stále mínus s možností menších srážek. Pokuď by se oteplilo, nedejbože zapršelo, tak je to během jednoho dne pryč.
    Uplynulý víkend se měly rozeběhnout závody. První v seriálu SkiTour noční běžky v Bedřichově. Ty byly přesunuty kvůli nedostatku sněhu na únorový víkend 18.-19.2. do termínu Boboloppetu a Karlova běhu. Sněhu bylo opravdu málo, ale jezdilo se. Zažil jsem ročníky se stejnými mizernými podínkami. Dokonce se jednou přenášely na start lyže výše. Chápu, že organizačně si to nikdo v dnešní době neriskne. Poslouchat od lidí poznámky okolo bezpečnosti a zničených lyží nikdo nemá zapotřebí. Tento víkend opět zrušená Zadovská 30, přesněji přesunutá na březnový termín Krkonošské 70ky. Na Šumavě je taky sněhu málo, v horních polohách kolem Černé hory je. Kdyby to byl Šumavák konkurenčního seriálu Stopy pro život, tak by se jel. Organizátoři vždy pro konání udělají maximum. Zažil jsem ročník, kdy nám házali z lesa sníh pod lyže. Zachraňuje to Stopa tuto sobotu v Novém Městě na Moravě na biatlonových uměle zasněžených tratích. Pojede se odděleně skej i klasika. Nebudu tam chybět. Po celkem slušné kilometráži potřebuju závod jako prase drbání.
    Dál se se závody uvidí. Nevypadá to u nás moc nadějně. V ohrožení myslím bude i Jizerka. Zvažuji na poslední chvíli vyrazit na nějaký lauf do zahraničí. Vše podle aktuálních podmínek. Běžky momentálně před tou 220kou ve Švédsku na prvním místě.
  • 10.1.2022

    Připravuje se totální změna náhledu těchto stránek. Zastaralé zobrazování pro mobily a další už bylo ostudou. Jdeme ve spolupráci s bráchou osvědčenou cestou: v jednoduchosti a přehlednosti je síla. První zkušební náhled zde.
  • 7.1.2022

    Novoroční lampionový běh

    9

    Včerejší Novoroční lampionový běh proběhl na nové 2,5km trati. Po téměř neprovozování tohoto pohybu se mi běželo nad očekávání. Na 10,2km čas 42:37min (pr.4:10min/km) stačil na 6.místo. Nejrychlejším triatlonista Lukáš Pazdera za 38:28min. Povedenou akci opět organizovala TTT PARTA, jejíž členkou je manželka. Účastníci mohli absolvovat i poloviční a čtvtinovou trať. Právě 5km si dla Jana, která finišovala druhá. Opět jsem v bezkonkurenčním prostředí golfového hřiště v Hostivaři nenašel chybu.

    1 5

    + dokaz na výsledky 10km
  • 5.1.2022

    několik povedených fotek kolem Vánoc

    33 30

    18 35

    + další

Ondrateply.cz

Návštěvnost

TOPlist