Archiv

Září 2020

  • 29.9.2020

    Sobotní extrémní Czechman

    1 2

    Ukončení letošní triatlonové sezony proběhlo na Czechmanovi. Šlo o přeloženou asi nejprestižnější akce u nás na 1/2IM distancích. V sobotu panovalo extra mizerné deštivé počasí. Tušil jsem, že by mi to mohlo hrát do karet a hrálo. Přispěla k tomu i chytrá jízda v neoprenu na kole, kterou mi v podobných podmínkách před časem poradil nestárnoucí Peťa Vabroušek (jel v něm taky). Pro většinu lidí před závodem nepochopitelná blbost, na trati záviděná, v cíli diskutovaná. Opravdu se to bez problémů dá. Šlapání trochu omezené. Hlavně je teplo, což má vliv na výkon a závěrečný běh.

    3 4

    Do druhého depa jsem to přivezl hluboko v první desítce. Zkusil to i svižněji rozeběhnout. Nakonec slabší půlmaraton za 1:35h rozhodnul o 14.místě (3.M40) za 4:43h. Hodnotím to celkem kladně na hraně momentálního maxima.

    5 6

    Prvními s náskokem Lukáš Kočař (4:04h) a Alena Stevens (4:54h). Řada lidí díky totálnímu promrznutí v cyklistícké části zabalila.

    + výsledky
  • 24.9.2020

    filip2019 Fotbalová Tuchoraz Filipa v sobotu v Nehvizdech vítězně 0:4 (0:1).
    V dalším mistráku přivítají doma Tuklaty. Výkop tuto sobotu 26.9. v 10:15h.






  • 23.9.2020

    Níže pozvánka na běh Sova, který je z května přesunut na další sobotu 3.října. Pořádá ho atletický oddíl ŠSK Újezd nad Lesy, který navštěvuje Majda a trénuje v něm manželka. Přihlašování nejpozději do čtvrtka 1.10. 20h. Kvůli momentální situaci nebude možné na místě. Přesné propozice akce zde. Vše proběhne v Praze Újezdě na kraji Klánovického lesa. Nejen dětem doporučuji.

    Sova 2020

  • 22.9.2020

    logo-pko Proběhlý víkend extra sportovně nabitý. V sobotu to po dlouhém kole byl Brdský půlmaraton (1:33h, 11.místo, 3.M40). Ten se mnou s respektem na jeho délku absolvovala Jana (1:50h, 6.Z40). Myslím, že byla s výkonem a se vším kolem maximálně spokojená.
    V neděli kratší běh ve Hvězdě na 10km (41:47min, 28.místo, 13.M40). Ten se po náročné sobotě rozeběhnul až v závěru. Splnil plán potrénovat na sobotního Czechmana (1/2 IM) v únavě. Odpoledne pak brigáda u otužilců I.PKO s plaveckým testem na 750m ve Vltavě (11:20min 2.místo). Po ní tradiční táborák. Pohodová akce konečně s trochou uklidnění.

    1 2

    + podrobné výsledky Brd a Hvězdy

    Týden budu mít dost odpočinkový se zaměřením na krátkou kvalitu. Cítím konečně přicházet formu.
  • 19.9.2020

    majda2019 Ve středu Majdy atletický oddíl ŠSK Újezd nad Lesy bojoval na finále B MPD staršího žactva ve Vokovicích. Celkově se žákyně umístily s 84,5 body na čtvrtém místě. První s náskokem Rudná (145b.). Majda opět závodila na 200m překážek (37,57s) a kouli (8.27m). Navíc ve štafetě na 4x60m. Oddílu za toto počínání pomohla 14ti body.

    + podrobné výsledky zde

    Dalším během dnes sledované Mladé Běchovice. Čeká jí od 9:15h 830m. Škoda, že atletická sezona končí. Snad vzrůstající výkonnost udží díky pravidelným tréninkům a podzimním krosům. Přestup na Olymp je na spadnutí :).
  • 18.9.2020

    logo-aritma II.kolo MPD (městského přeboru družstev) mužů a žen proběhlo ve čtvrtek na hřišti atletického oddílu AC Sparty Prahy na Podvinném mlýně. Já byl po neskutečně dlouhé době u toho v dresu Aritmy. Zvolil jsem kombinaci běhů 3km + 1500m. Šel jsem do toho s velikým respektem. Systematicky s trochou kvality jsem totiž začal běhat nedávno. I proto na úvodní trojku nasadil obyč lehké boty. Čas 10:53min (5:17min na 1500ce) byl podle očekávání. Za osobákama a prvníma je to ale o parník. Bojoval jsem o poslední místo, což se v obou bězích povedlo. Aritmě jsem díky slabší účasti připsal za 9+7.místo 7 bodů. Celkově oddíl devátý. První s obrovským náskokem Stodůlky.

    + odkaz na výsledky II.kola MPD zde
  • 17.9.2020

    sabzo-logo Ve středu Geofyzikální běh opět v rámci seriálu SABZA. Šlo v Krčáku o tradiční dvoukolovou akci na 5,8km. Čas 23:28min stačil na 5.místo (2.M40). Konečně to začíná běhat. Prvními v cíli tradiční účastníci Tereza Zuzánková a Šimon Beránek.
    Další akcí seriálu bude již tuto neděli desítka ve Hvězdě. Mám jí v tréninku zařazenou s cestováním na kole, jako kvalitní přechod. Po ní navíc brigáda kolem klubovny u otužilců v Braníku, za které akce plavu. Po ní proběhne ve Vltavě test na 750m. Momentálně má solidních 17st.

    + podrobné výsledky běhu v Kčáku brzy zde
  • 15.9.2020

    majda2019 Minulé úterý Majdy atletický oddíl ŠSK Újezd nad Lesy, v rámci 2.kola přeboru staršího žactva na Děkance, opět na 4.místě. Díky tomu si zajistili účast ve finále B, které proběhne zítra ve Vokovicích. Majda na Děkance pomohla pár bodíky za 200m překážek (37,37s) a kouli (8.27m). Nejvíce byla spokojena se štafetou na 4x300m. V ní holky finišovaly na 2.místě za suverénní Spartou.

    + podrobné výsledky zde

  • 14.9.2020

    Triatlon Karlovy Vary

    O víkendu proběhla v Karlových Varech další velmi sledovaná triatlonová akce Světového poháru. Přispěla k tomu hlavně televize, která celou neděli přinášela přímé vstupy. Naši reprezentanti bohužel za absolutní špičkou trochu zaostali. Nejlépe si vedli Petra Kuříková na 12.příčce a František Linduška na 29.místě. Zvítězil hlavní favorit Francouz Vincent Luis, který o týden dříve získal v Hamburku titul mistra světa. V závodě žen byla nejrychlejší dvojnásobná mistryně světa Flora Duffyová.

    1 2

    Doprovodné dětské klání začalo již v pátek. V sobotu pak klasický Český Pohár všech kategorií. Já opět po loňské premiéře zažil skvělou atmosféru a organizaci světového formátu. Na těžké trati (0,75-20-5km) jsem v kategorii 40-49 let vybojoval 5.místo. Závěrečný běh po 4min/km na více nestačil. Spokojenost je s plaváním a výsledným časem. Ten se na totožné trati povedl posunout o 2 minuty.

    Druhý víkendový den jsem dal plánovaný běžecký půlmaraton Českým rájem. Byla to také povedená nemasová akce ve skvělém prostředí. Běh splnil tempový trénink. Jen se nepovedl vystupňovat konec. Čas 1:39h stačil na 27.místo (10.M40). Nejrychlejšími David Pernica (1:21h) a Bára Jíšová (1:26h).

    + odkaz na podrobné výsledky Varů a Českého ráje
  • 11.9.2020

    sabzo-logo Ve čtvrtek další tempový běh v rámci seriálu SABZA. Šlo v Krčáku o kros Otakara Pachmanna na krátkých 4,2km. Kros je nadnesené pojmenování, protože je dvoukolová trať celkem profilově i povrchově jednoduchá. Běželo se mi celkem dobře. Za výsledný čas 16:25min mi patří 6.místo. Ve finiši jsem se slušně zmáčknul s Martinem Rabiňákem, tradičním účastníkem. Za to jsem byl moc rád.
    V sobotu vyrážim na sprin triatlon do Karlových Varů. Je to doprovodná akce ČP před hlavní nedělní ITU Světového poháru. Tam se sejdou superhvězdy. Na startovní listině figuruje devět závodnic z elitní desítky světového šampionátu, nechybí přitom ani aktuální světoví šampioni – Francouz Vincent Luis a Britka Georgia Taylor-Brownová. V ženách Flora Duffyová (2x mistryně světa), Katie Zaferesová (loňská mistryně světa) či Jessica Learmonthová (loni druhá v sérii MS, mistryně Evropy). Podobně prestižní bude závod mužů: Jonathan Brownlee (stříbro a bronz z olympiády, mistr světa 2012) či Kristian Blummenfelt (světový rekord na střední trati). V tvrdé konkurenci se bude snažit uspět také šestice českých reprezentantů: Alžběta Hrušková, Tereza Zimovjanová, Petra Kuříková, Vendula Frintová (vítězka posledních dvou ročníků karlovarského závodu), František Linduška a Jan Volár. Všem příznivcům to doporučuji sledovat v přímém přenosu na ČT sport. Následně v neděli půjdu tempový delší běh v rámci půlmaratonu v Českém ráji.

    + výsledky běhu v Krčáku zde
  • 10.9.2020

    filip2019 Filip v další fotbalové sezoně, po neuskutečněné jarní části, dál hraje za starší dorost týmu FC Tuchoraz/Přišimasy I.A třídu skupiny C Středočeského kraje - Kolín. V sobotu 5.září sehráli první mitrák. Doma porazili V.Radim/Plaňany 8:3 (5:0). Filip bohužel kvůli rýmičce nebyl. Bohužel se nezúčastní ani následujícího zápasu tuto sobotu doma s Louňovicemi. Je se školou na Vodě (Sázavě). Opět budu aktuálně ve stručnosti přinášet jejich počínání.


  • 8.9.2020

    majda2019 Ještě podzim trénuje Majda za atletický oddíl ŠSK Újezd nad Lesy. Přestup na pražský Olymp do družstva víceboje je ale na spadnutí. Za to bych byl samozřejmě moc rád. Dnes mají na Děkance druhé kolo přeboru druřstev starších žáků. První absolvovali před týdnem na Podvinném mlýnu, stadionu Sparty Prahy. Třemi body Majda přispěla družstvu za 2:47min na 800ce. Druhou disciplínu šla disk. Ten jí moc nevyšel (14.49m).

    + odkaz na podrobné výsledky zde

    Po 1.kole se holky tak kluci umístili na 4. místě ze 7 týmů, což není podle slov hlavní trenérky tak zlé. Uvidí se, jak to dnes půjde. Na základě toho pak oodíl čeká závěrečné finále A, B nebo C. Když zabojují, tak by to mohlo vyjít na B.
  • 7.9.2020

    1 3

    V neděli běžecký Posázavský půlmaraton. Tělo po náročném týdnu a předešlém dni stávkovalo. Nakonec jsem na něj vyrazil na kole. Opět moc nestíhal, takže příjezd byl doslova závodem. Běh splnil dát 1x týdně delší tempo. Čas 1:43h a 36.místo neřeším. Neskutečně mě nabíjeli pohodové lidi a prostředí. První v cíli Petr Harnoš (1:24h). Skvělá náročná akce!

    + výsledky
  • 5.9.2020

    V sobotu před plaveckou dálkou ještě 2 míle ve Stromovce. Poprvé jsem je šel na nové trati, kvůli téměř zrekonstruované Šlechtovce. Je celkem rychlá téměř úplně rovinatá. Tradičně kontaktní dvoukolová, bohuže s obrátkou o 180st. Mě se celkem líbí, taže změnu vítám. Vždy tuto krátkou akci chodím dost ostře. Je to potřebný běh, který v poslední době chyběl. I vždy na přesně změřené trati test na co momentálně je. Bylo na přesných 12min. To je průměrné tempo 3:45min/km. V mém podání, i přes celkem poctivé rozcvičení, nerovnoměrné. První kilometr rovné 4min, poslední 3:30. Za to jsem neskutečně rád. Takovou rychlost jsem ze sebe dlouho nedostal. Tepy navíc krásně nízké. Hlavně bez jakéhokoliv omezení. Doufám, že náznak formy.
    Běžela i Jana. Ve slabší ženské konkurenci na cílové rovince tvrdě bojovala o stříbro (13:34min). Při vyhlášení se o něj správně podělila.

    Tu plaveckou dálku jsem kvůli defektu na autě bohužel nestihnul. V místě si mimo závod dal 5km za 1:18h. Dost to mrzelo, protože se ve vodě cítil extra dobře.
  • 4.9.2020

    Golf Hostivař opět ve znamení třetích míst a brambor

    1 2

    Ve čtvrtek s Janou další oblíbená akce na golfu v Hostivaři. Proběhl tradiční běh na suprovém trávníku na 5,25 a 10,5km. Následně swimrun (střídání plavání a běhu) na tratích 450m + 3km v místním jezírku a okolí.
    Hlaví trať jsem absolvoval naboso v rámci MČR. Ve slabší konkurenci 42:53min stačilo na bronz. Pro titul mistra bosoběžců si v rychlém čase 36:47min doběhl Franta Schoval. V ženách na poloviční trati jeho čerstvá manželka Terka. Jana finišovala na 5km trati v kategorii třetí. Ve swimrunu jsem vybojoval těsnou bramboru právě za Frantou, Jana celkově 20tá. Prvním Martin Berka.

    4 5

    + odkaz na výsledky

    Filip v sobotu za Tuchoraz první fotbalový mistrák. Majda se konečně taky probudila a absolvovala v úterý první atletické závody. O všem podrobně brzy.
  • 3.9.2020

    sabzo-logo Konečně jsem začal systematicky běhat, takže ve středu účast na plánované akci v rámci seriálu SABZA. Šlo o běh Anny Marie na 6,5km. Stihnul jsem se poctivě rozcvičit s rovinka a strečinkem. Běželo se mi tedy celkem, místy těžkém profilu, nad očekávání (7.místo za 27:00min). Nic rychlého to nebylo. Osobák na této trati mám o téměř 2min lepší. Prvním Michal Procházka za 22:24min těsně před Šimonem Beránkem. V ženách Tereza Zuzánková (26:58min), kterou jsem v závěru stahoval. Podle pravidla (s ženou do finiše nejdu) ale nepředběhnul.
    V sobotu dopoledne dám po dlouhé době běžecké 2 míle ve Stromovce. Odpoledne nakonec v rámci dálkového plavání v Mělicích jen 5km. Voda se totiž díky chladnému počasí ochladila pod 20st. Chtěl jsem původně zkusit 15km, to by mělo vliv na další trénik. Neopren je při těchto akcích zakázán. V neděli pak běžecký Posázavský půlmaraton, jako delší svižnější běh s přitaženým koncem, s cestováním na kole.

    + výsledky běhu zde
  • 1.9.2020

    přidány na okolní lištu těchto stránek povedené fotky za rok 2018

Ondrateply.cz

Návštěvnost

TOPlist