Archiv

Červen 2020

  • 30.6.2020

    Žďárský triatlon

    5

    Nedělní závod na olympijských distancích (1,5-40-10km) budu mít dlouho v hlavě. Dokázal si totiž, že na to výkonnostně do mizerného běhu je. Předvedl jsem extra povedené neoprenové plavání tempem 1:20min/100m. Po rychlém depu se chvilku pohyboval na čelních pozicích. To ale bohužel bylo vše. Asi jsem se nechal strhnout a přepálil úvod kola. Ještě v půlce byl na čele mé kategorie 40tek (nakonec 5., celkově 25.). Taky se podepsal ozývající problémový přitahovač zadku. Na plánovaný svižnější běh jsem mohl zapomenout. Za cílovou bránu se modlil a protnul v čase 2:16h.

    15 14

    Prvním favorit Lukáš Kočař (1:54h), který opanoval i sobotní XTERRU Dachsman. V ženách Simona Křivánková (1:13h). Byla to super akce u zrekonstruovaného rekreačního areálu Pilák. Konečně jsme se ohřáli. Zvažuji na tomto místě účast na Pilmanovi. 29.sprpna se na něm bude bojovat o mistrovské 1/2IM tituly.

    + výsledky a pár dalších fotek
  • 29.6.2020

    doplněny fotky na okolní měníce se lištu těchto stránek za rok 2017, brácha a Filipe dík, brzy další
  • 28.6.2020

    plavani
    Sobotní dálkové plavání na Seči za mnou. Jsem po něm na půl spokojen. V hlavě totiž nastavená 10km trať s cílem pod 3h, která mi díky neodplavanému závodu nebyla v rámci vypsaného MČR umožněna. Jediná možnost dát 3ku. Absolvoval jsem alespoň tu (50:52min). Něco delšího dám příště. Možností bude v rozběhlé sezoně dost. Třeba zůstalo více sil pro nedělní olympijský triatlon ve Žďáru. Nohy po čtvrtečním koloběhu ale slušně cítím.
    Musí se ještě zmínit o tvrdém boji o titul na hlavní 10km trati, který jsem na vlastní oči shlédl. Do dlouhého férového finiše šel několikanásobný obhajovatel a olympionik Matěj Kozubek. Druhou osobou byla neméně známá naše jednička bazénového plavání Honza Micka. Rozhodl až centimetrový dohmat Honzy v rychlém čase 1:56h. Početný tábor plavců pražské Bohemky (členem Matěj) tak na dlouho umlčel. Byl jsem za to rád. Slova jednoho z funkcionářů tohoto klubu: co se do toho z triatlonu cpu, mi leží v žaludku. První ženou Lenka Štěrbová (2:08h).

    + výsledky
  • 27.6.2020

    Újezdský KoloBěh

    kolobeh-ujezd Újezdský KoloBěh - unikátní závod dvojic krásným Klánovickým lesem, kde jeden běží a druhý jede. 1. ročník, pod záštitou a za finanční podpory MČ Praha 21, navázal ve čtvrtek na předcházejících 11 ročníků Újezdského duatlonu. Vše kolem organizace, díky sehrané partě 3+, opět šlapalo. S Janou jsme to v celkem slušném čase dali. 16,3km trať jsme zvládli za 1:03:00h průměrným tempem 3:51min/km. V nabité konkurenci to v kategorii MIX stačilo na 6.místo.

    + odkaz na podrobné výsledky a pár fotek

    Další závěrečnou akcí seriálu bude v neděli 2.srpna Klánovický MiniAdventure (zážitkový závod dvojic). Nejen závoďákům doporučuji. Nejvýhodnější startovné do 28.června. S Janou se pravděpodobně před rodinnou dovolenou v Jeseníkách znovu postavíme na start. Po seriálu organizátoři nekončí. Znovu připravují populární Klánovický půlmaraton, který proběhne 18.října. Součástí bude 10km závod, štafeta 11+10km, Canicross (běh se psem) a dětské běhy.
  • 26.6.2020

    Koupaliště Úvaly otevřeno

    koupaliste

    Úvalské koupaliště rok po totální rekonstrukci opět otevřelo. Zázemí je již kompletní, voda v bazénech má již kolem 22°C. Otevírací doba je každý všední den od 10-20h, víkendy 9-20h. Veškeré dění možno sledovat na stránkách zde. Dnes nám na něm od 18h zahraje písničkář a jeho hosté Láska.
  • 25.6.2020

    sabzo-logo V úterý další plánovaný tempový běh v rámci SABZA. Šlo o Hodkovičský lesokros na 3km. Dorazil jsem na místo na poslední chvíli, takže to byl správný triatlonový přechod. Běželo se mi v celkem těžkém profilu po protrápené neděli nad očekávání (9.místo za 12:50min). Nejrychlejším Šimon Beránek za 10:41min.
    Již dnes s Janou přeložený Újezdský koloběh na 16km. Nezvykle, podle mého názoru naprosto vhodně, ve všední den. Vidím za ním skvělý intervalový trénink. Půjdeme od začátku do konce kudlu s ambicemi na čelní umístění v kategorii mix. Ve startovce jsou ale slušně početní kvalitní soupeři. Všem ještě nerozhodným s účastí doporučuji.

    + výsledky běhu zde
  • 23.6.2020

    Interval 1/2 Ironman Račice - 1,9-90-21km

    Nedělní intrval půlka (startovalo se po 1 minutě) opět v Račicích v TERMÍNOVCE vyznačena střední prioritou. To znamená: trochu ladit s cílem něco předvést. Čtvrtek i pátek dost volný, v sobotu zadržené profouknutí na sprintu. Vše vypadalo dokonale. Opak byl ale bohužel pravdou. Ten den se proti mě postavilo snad vše. Vybavení, chyby, žaludeční problémy díky loknutí vody a hlavně tělo, které stávkovalo. 4:55h musím okomentovat ostudou. Nevzdávám, takže jsem to v sebezapření dotáhnul. Nejrychlejší podle očekávání Tomáš Řenč (3:57h).
    Nedělám z toho závěry, každý den není posvícení. Pár dní dám volnějších s převahou plavání. To budu provozovat na našem právě otevřeném úvalském koupališti. Chci si zvyknout na studenou vodu. Již v sobotu totiž asi půjdu dálkové 10km plavání na Seči s cílem pod 3h. Po něm v neděli nedaleký olympijský triatlon u Pilské nádrže. Letos kratší triatlonová sezona je v plném proudu.

    + výsledky a pár povedených fotek z triatlonového víkendu v Račicích
  • 22.6.2020

    majda2019 Atletické Přebory Prahy Majdy na Děkance dopadly podle očekávání. Za pár dní se forma udělat nedá, naopak. Když tělo není zvyklé a začne se z nuly bušit, tak to bývá kontraproduktivní. Hlavní ale je, že se akce zúčastnila bez jakéhokoliv nucení. Níže její počínání. V závorce čas, za který se bral titul v její kategorii starších žákyň 2005-6.




    100m překážek 19,38s (15,19s)
    1500m 5:54min (4:56min)
    800m 2:40min (2:20min)

    Bohužel začínají prázdniny, takže tréninky nebudou a opět s největší pravděpodobností dojde k poklesu výkonnosti. Aspoň, že mají na konci července týdenní atletické soustředění v tradiční Sušici. Od září bych Majdu nejraději viděl ve větším pražském oddíle. To už ale bude na ní. S plaváním je to ještě mizernější. Hlavně něco děla, jak často říkám: nemačkat. Kdybych měl pravomoce tak nařídím, jako nošení roušek, školu místo prázdnin. Děti je měly dost dlouhé. Dobře vím, že by to nebylo jednoduché, ale rozhodně prospěšné. Režim, nejenom ve sportu, potřebují jako prase drbání. Na tom se asi shodne většina rodičů. Jsem abiciozní rodič. Je mi hodně smutno, když to kolem momentální situace slyším a vidím.

    + odkaz na podrobné výsledky Přeboru Prahy zde
  • 21.6.2020

    ICT triatlon

    ict-2020
    V sobotu s Janou tradiční ICT triatlon (0,75-20-5km) v Račicích. Samochvála smrdí, ale musím zavzpomínat na Havajský rok 2014, kdy jsem ho tam za 1:02:49h vyhrál. Píšu časy a tempa úmyslně, protože jsou na totožných tratích jasným výkonnostním měřítkem. Letos měl po nedostatku podobných akcí šťávu. Sešlo se opravdu početné kvalitní pole. Bral jsem ho jako rozjetí před nedělní interval půlkou, takže ne naplno. Šel se mi pocitově celkem dobře. Plavání poprvé letos bez neoprenu (voda kolem 21st.) pomalejším tempem 1:40min/100m. Při výlezu chyběla půlminutka na lidi, se kterými bych jel kolo a následně bojoval o čelní pozice. Absolvoval ho téměř celé za své a cestou sbíral lidi. Celkem mi to vadilo, takže jim zkoušel nastupovat. To se mi povedlo až v závěrečném čtvrtém okruhu. 5km běh ve značně rozmoklém terénu rychle utekl. Udržel jsem na něm celkové 12.místo (5.M40). Na bednu v dědcích nechybělo mnoho. V cíli čas 1:06:15h. Prvnín start-cíl o parník Tomáš Zikmund (58:51min), v ženách Julie Balcarová (1:06:24h), kterou jsem v závěru předbíhal. Za zmínku stojí výkon manželky 1:19:34h, za který si odváží stříbro ve veteránkách za Lenkou Fanturovou. Také musím napsat o australském profi cyklistovi Adamu Hansenovi, který žije v Čechách. Přijel si zazávodit. Z vody vylézal téměř minutu za mnou. Na kole podle očekávání letěl a sjel ztrátu. Celkem rychlým během si pohlídal celkové 3.místo. Nevěděl jsem, že je za mnou. Jeho rychlost jsem absolutně nechytil. To trochu mrzí, možná by se s ním v povoleném háku dalo kus jet, hlavně něco zažít. Byla to vydařená akce s tradičním pozávodním gulášem. Opět jí kvaliktně komentoval Standa Bartůšek. Nechyběly slušně obsazené dětské závody.

    + výsledky
  • 19.6.2020

    majda2019 Majda po extra dlouhé pauze naskočila do tréninků (atletika, občas i plavání) a prvních závodů. Ve středu se zúčastnila veřejných závodů žactva Jeseniova, kde si dala běhy 60 a 1500m. Na 60ce si za 8,94s udělala osobák. Vystřízlivění přišlo po dlouhé 1500ce. Tou se protrápila za 5:49min. Asi konečně pochopila, že to bez tréninku s častým porušování životosprávy samo nepůjde. Hlavně znovu vydržet poctivě pravidelně trénovat. Rychle se pak vrátí.
    Hned v sobota a neděli jí čeká další test. Půjde o atletický Přebor Prahy žactva na Děkance. Představí se na 100m překážek, 800m a 1500m. Vím, že to s termíny není jednoduché, ale zařazení Přeboru hned po přestávce nechápu.

    + odkaz na podrobné výsledky atletických závodů Jeseniova zde
  • 18.6.2020

    sabzo-logo V úterý opět tempový běh v rámci seriálu SABZO. Jednalo se o Bankokros na 3,7km (ženy 1,6km) v Milíčovském háji. Pocitově to celkem šlo, nic rychlého ale nebylo (9.flek za 14:42min). První Jirka Bradáč (12:59min) a Lenka Fanturová, která dala oba běhy.
    Víkend proběhne podle plánu v Račicích. V sobotu s Janou sprin, v neděli intervalová půlka.


    + výsledky úterního běhu zde
  • 16.6.2020

    Kolo a běh v Úvalech - chybělo 42s

    Na letošní naší domácí akci v Úvalech budeme dlouho vzpomínat. Proběhla totiž za mizerného deštivého počasí. Trať tedy blátivá neskutečně náročná. S kolem se často běhalo. Lidi s horší technikou (můj případ) s tím bojovali. Účast ale byla nejen na běhu celkem slušná.

    3 6 20

    Synátor Filip se nad mé očekávání nakonec postavil na tříkolovou trať hobby. Dokončil jí ve slušném čase na 32.místě, za což jsem ho chválil. Hlavní závod na pět kol (Jana 4) byl pro nás. Založili jsme na něm výsledek pro kategorii Úvalský Drsňák. Jana jí obhájila. Jsem na ní extra pyšnej, protože by to většina ženskejch v tomhle marastu nedala. Mně to bohužel uteklo o pouhých 42s (sčítalo se průměrné kolo s během). To bude dlouho mrzet. Chtěl jsem se s manželkou postavit na bednu. Rezervy najdu hlavně v technice cyklistiky. Taky jsem po ranním plavání a sobotě nebyl nejčerstvější.

    8 7

    Zmínit se ještě musím o běžecké účasti Zuzky Kocumové, která nanašla přemožitelku, celkově čtvrtá!

    10 12

    Za rok to dáme stopro znovu. Veliká pochvala směřující k organizaci. Následující akcí seriálu 3+ bude další čtvrtek 25.6. Újezdský Koloběh.

    + výsledky a další fotky
  • 14.6.2020

    33.místo za 1:08:18h na sobotní běžecké Kolínské 15ce. Tím se nedá moc chlubit. První Jirka Miler to dal za 51:22min. Bylo poprvé slušné vedro. Tělo se mi nastavilo do módu přežít a nechtělo víc. Možná i proto, že v neděli následovaly domácí horská kola s během. Tam se nemůže udělat ostuda. O tom brzy.

    + výsledky
  • 12.6.2020

    KE SLOUHOVI NA KLEPEC - 15km běh

    Ční zapíchlý na kótě.
    Obnažen a osaměle.
    Všem zrakům na forhontě...
    kdo jsou jeho stvořitelé?

    Spadl přímo z nebe?
    Či vylezl z pekla?
    Hora se snad pekla lekla
    a rychle se skály zřekla?

    Vysvětlení zcela prosté...
    stvořila jej příroda...
    poprvé, podruhé, posté - zemětřas, mráz, voda...

    ...a teď slouží pánům běžcům, poutníkům a horolezcům...
    ...už od dávných sportu časů vnímat jeho drsnou krásu -
    v níž se peklo k nebi tulí
    v šutru z porfyrické říčanské žuly!

    Morová Šleha

    11 8

    Přečetli jste si a prohlídli fotky z výběhu před posezením s Liborem (Morovou Šlehou), který čerstvě přestoupil do kategorie 60+.

    + dalších pár fotek
  • 11.6.2020

    Úterní Krčský kros na 4,1km, tři dny po náročné půlce, za 18:23min v hloubi startovního pole.
  • 10.6.2020

    Triatlon LABE ARÉNA 70.3

    Podle plánu v Račicích první triatlonová půlka za 4:28h (21.místo, 7.M40). Odehrála se ve veslařském areálu o distancích 2,1-88,6-20,6km. Jezdím tam rád i nerad. Rád, protože je tam téměř úplná, pro diváky i závodníky, kontaktní rovina. Plavání orientačně absolutně jednoduché v kanále. Nerad, protože tam jsou na cyklistickém povrchu ostré malé kamínky, které způsobují časté pomalé defekty. Hlavně neskutečně ničí pláště (preventivně plním plášťovky tmelem). O tom se tam v sobotu řada lidí přesvědčila.

    1 2

    Před startem jsem měl respekt hlavně z běhu, který byl proti půlmaratonu kratší o 500m. Ten ale za 1:31h celkem šel. Pomohl mi při mě Jirka H., který mi dělal doslova magnet. Ve finiši mi garmin naměřil tempo 3:17min/km a po dlouhé době rekordní tepovku 181. Za cílem se mi moc nechtělo zvedat ze země. Na začátku kola byla díky dešti neskutečná zima. Zajetý čas 2:21h je asi i díky tomu dost za očekáváním. Navíc pocitově trápení s bolestí zadních stehen. Plavecká část byla pomalejší. Nedávná dvouměsíční pauza se podepsala.

    3 4

    Jinak se po pauze sešla kvalitní sestava. Nejrychlejším Lukáš Kočař (3:40h!) 9min před Tomášem Řenčem a další 2min Pavlem Wohlem. V ženách první Rita Miluničová (5:08h). V neděli pak proběhl sprint a olypijský. Byl jsem se tam podívat a trochu se divil, že nedorazilo více mladších. Kdy jindy, ujíždí jim vlak.
    Do Račic se opět podívám již další víkend. V sobotu absolvujeme s Janou krátký ICT triatlon, v neděli další intervalovou půlku. Tento víkend půjdu jako trénink běžeckou 15ku v Kolíně s cestou na kole. V neděli se u nás v Úvalech jedou MTB kola a následný běh. Účas na této akci beru jako povinnost.

    + výsledky
  • 4.6.2020

    sabzo-logo V úterý další tempový běh. Šlo o akci s názvem Ness na 4,8km v Hostivaři. Na startu se sešli tradiční účastníci s převahou Sabzáků. Běželo se dvoukolově, ženy jedno. Dost poctivě jsem se rozcvičil, což myslím mělo pozitivní vliv na výkon. V úvodu se držel za početnou skupinou bojující o 5-10.místo. Bohužel to neudržel a finišoval na jejím konci. Nejrychlejšími opět Michal Procházka a Lenka Fanturová.
    Už se při běhu cítím daleko lépe, stále je to ale proti minulým rokům daleko. Již tuto sobotu první větší triatlonový test. V Račicích půjdu půlku (1,9-90-21km). V neděli je tam olympijský a sprint. Asi tam zůstanu a zafandím známým.

    + výsledky
  • 2.6.2020

    3+ 2020

    3+-logo MTB Úvaly (včetně dětských závodů) a Trail Run Úvaly zahájí v neděli 14.června další sezonu oblíbených závodů Újezd.net "Seriálu tří závodů pro zdraví". Dále si dáme ve čtvrtek 25.června první ročník Újezdského koloběhu (místo duatlonu). Seriál uzavře v neděli 2.srpna tradiční Klánovický MiniAdventure.
    Všem akce doporučuji. Pro naší rodinu jsou srdeční záležitostí, takže se opět postavíme na start. Tuto a další středu tréninkové projetí (proběhnutí) trati MTB v Úvalech. Sraz v 18:30h v místě startu závodu na hřišti pod školou.
  • 2.6.2020

    Modřanská rokle – další akce po závodní odmlce

    Ani mrholení neodradilo nadšené sportovce, aby si poměřili síly na náročné trati v Modřanské rokli. U registrace panuje tradičně pohodová nálada, vždyť se sešla většina těch co smýšlejí podobně a mají si co říci. Před startem pociťuji předstartovní napětí a nejistotu, jak mezi nimi obstojím.
    Tento závod jsem již absolvovala před třemi lety o vzdálenosti 8km. V neděli v poledne na mě čekala porce 10ti. Trať zdobí hodně přírody a prudkých kopců. Člověk zapomene, že je v Praze. Hned první kilometry prověřily formu. Většina obstála. Jen pár jedincům začal docházet dech a museli nasadit chůzi. Nevím, jak se závod vyvíjel na čele, které jsem ztratila z obzoru hned po startu. V mém okolí se s tím všichni statečně prali. Občas někdo utrousil i peprnější slovíčko, když se před ním objevila další stěna, kterou bylo nutné zdolat. Síly rychle ubývaly. Všichni se ale vyškrábali i na poslední nejprudší skalku a dokončili. A o to přeci jde, poprat se ze všech sil sám se sebou!
    Trať nejrychleji doslova prolétl Jan Flašar za 37:41min s Ondrou Zadrobílkem a Danielem Noahem, kteří mu dýchali na záda. V ženách nenašla konkurenci s časem 43:18 Petra Kotlíková. Děkuji organizátorům, kteří se nezalekli komplikovaných podmínek.

    Jana

    modranska-rokle-logo

    Jana 52:33min 38.místo/2.Z35-44
    Ondra 46:06min 20.místo/10.M35-44

    + výsledky

Ondrateply.cz

Návštěvnost

TOPlist